Yazıcı: 40 Yıldır mavi vatanın en büyük güvencesisiniz

Yayınlama: 21.06.2022
169
A+
A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Vali Ersin Yazıcı, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı SG. Kıdemli Albay Ömer Erselcan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vali Yazıcı; “Sahillerimizin ve karasularımızın korunmasında 40 yıldır en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığı’mızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı SG. Kıdemli Albay Ömer Erselcan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Misafirleriyle yakından ilgilenip tek tek sohbet eden Vali Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin kuruluş yıl dönümü kutladı.

Denizlerimiz Emin Ellerde

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40 yıldır başarılı çalışmalara imza attığını ve Mavi Vatanın emin ellerde olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Mavi Vatanımızın güvenliği için gece gündüz demenden her türlü iklim şartlarında ve her koşulda üstün bir vazife anlayışı ile görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı’mızın 40’ıncı Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Sahillerimizin ve karasularımızın korunmasında, denizlerimizde güvenlik ve emniyetin sağlanmasında üstlendiğiniz görevleri başarıyla yerine getirerek bizleri gururlandırıyorsunuz.” diye konuştu.

Bugün Olduğu Gibi Bundan Sonrada Başarılı İşler Çıkaracağınıza İnanıyorum

Denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma gibi birçok görevi Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın büyük bir başarı ile yerine getirdiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Üç tarafı denizlerle çevrili vatanımız da deniz yetki alanlarımızın emniyetinin sağlanmasında ve ulusal çıkarlarımızın korunmasında en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız üstlenmiş bulunduğu görev ve sorumlulukları, her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. 40 yıldır gücünüze güç katarak gelişmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam ediyorsunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Nice 40’ıncı yıllara.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı’ya kabullerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı SG. Kıdemli Albay Ömer Erselcan ziyarette, 40’ıncı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı, 7 gün 24 saat Mavi Vatanımızın korunmasında görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40’ıncı Kuruluş Yıl Dönümünü en içten duygularıyla kutladığını ifade ederek görevlerinde başarılar diledi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.