“AKP Ortadoğu’da Güç Değil ‘Göç’ Sahibi Oldu”

Yayınlama: 19.08.2021
363
A+
A-

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Sınır Namustur” yazılı pankartın, CHP Antalya İl Binasına asılmasının ardından konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Başkan Nuri Cengiz, “AKP, Ortadoğu’da güç sahibi olmak isterken göç sahibi oldu. Bedelini de milletimize ödetmekteler ancak millet bunun hesabını er geç sorar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, önce CHP Genel Merkez Binasına asılan ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Türkiye’deki tüm il ve ilçe binalarına asılması için dağıtılan “Sınır Namustur” yazılı pankartın, CHP Antalya İl Binasına asılması sonrasında konuya ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. AKP’nin Ortadoğu’da politikasını, son dönemde oldukça artan sığınmacı göçünü ve ABD ile Afganistan ve göçmen meselesi hakkında yürütülen gizli görüşmeleri sert bir dille eleştiren Başkan Nuri Cengiz, “Türkiye sahipsiz değildir. Kimse bedeli canla ödenmiş bu toprakları pazarlık malzemesi yapamaz. Millet hesabını er geç sorar” şeklinde konuştu. Başkan Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı;

“İzledikleri yanlış politikalar nedeniyle dış ilişkilerimizi, uluslararası itibarımızı, sınır güvenliğimizi yerle yeksan AKP hükümeti; bu yanlışlardan doğan ekonomik sonuçların ağır bedellerini evine ekmek götürmekte zorlanan milletimize ödetmektedir!

ABD ve İsrail’in Ortadoğu’yu talan etme projesinde aktif rol oynayan AKP iktidarı, Ortadoğu’da “GÜÇ” sahibi olmak isterken “GÖÇ” sahibi oldu! Bu yanlış tutumun bedelini de ne yazık ki Ortadoğu’dan akın akın ülkemize göç eden mülteciler ile aşını, işini, sokaktaki huzurunu paylaşmak zorunda kalan milletimiz ödemektedir!

Büyük bir çoğunluğu ülkesindeki yoğun göç dalgası nedeniyle iş bulamadığı için uzman askerliği tercih etmiş olan gencecik evlatlarımızı, sınırın ötesindeki ateş hattına gönderen AKP iktidarı; ne uğruna olduğunu dahi bilmediğimiz bir şekilde evlatlarımızın canını tehlikeye atmakla kalmıyor; vatan topraklarımızı, sınırlarımızı da Biden ile Erdoğan’ın hariciye geleneklerine aykırı olarak özel tercüman ile baş başa yaptığı gizli görüşmelerle yürüttüğü pazarlıklara alet ediyor!”

“Sınırı Namus Bilen Millet Hesabını Sorar”

“Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele, olağanüstü bir inanç ve adanmışlıkla, dahiyane savaş stratejilerle 7 düvele karşı kazanılmış Türkiye Cumhuriyeti toprakları; bugün kimsenin fikri alınmadan pazarlık malzemesi olmuş, para karşılığı sınır güvenliğinden taviz vermiş, Ortadoğu bataklığından kaçan sığınmacılara kim olduğuna bakmaksızın kapılarını açmış durumdadır.

Bugün ülkeyi yönettiklerini zannedip uçuruma sürükleyenler unutmasınlar ki; on binlerce şehidin canıyla bedeli ödenmiş bu topraklar, kimsenin tapulu malı değildir! Türkiye Cumhuriyeti, geçmişten günümüze ağır bedeller ödemiş bu aziz millete hesabını vermeden, hiç kimsenin üzerinde gizli kapaklı anlaşmalar yapabileceği bir yer değildir! Türkiye Cumhuriyet’i sahipsiz değildir!

Kurucu lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak bizler; kuruluş felsefemiz gereği bu ülkenin insanlarını, sınırlarını, topraklarını, ormanlarını, tarihini, değerlerini ve geleceğini korumak ve yaşatmak adına gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz!

Vatan topraklarını, ülkesinin sınırlarını namusu olarak bilen aziz milletimiz ise; Türkiye Cumhuriyeti’nin hudutlarını yol geçen hanına çevirenlerden er ya da geç olanların hesabını soracaktır!“

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.