Antalya’da “Bilim Sanat Şenliği” Coşkusu

Yayınlama: 31.05.2022
160
A+
A-

Birikim Okulları tarafından yürütülen Bilim Sanat Şenlikleri Programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlıyor.

Birikim Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen şenliğin açılışında konuşan Birikim Okulların Kurucusu Ramazan Metin, “bugüne kadar eğitim denildiğinde akla okul, dershane ve yurt yapmanın geldiğini ancak artık fiziki yapı konusunda bir sıkıntının kalmadığını söyledi. Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına omuz verebilmek, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilecek çocuklar yetiştirmek gayesiyle çalışmalarımıza ilk günkü heyecanla devam ediyoruz.

Metin “Bundan sonraki çabamız çocuklarımıza ve gençlerimize hak ettikleri hayatı yaşayabilecekleri daha nitelikli bir eğitim vermek olmalı. Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bu da bilim ve teknoloji gerektiren bir husustur.” dedi. Daha sonra Metin, katılımcılarla şenliğin açılışını yaptı. Öğrencilerin sergilediği projeler, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Öğrencilerimizin yıl içerisinde yapmış oldukları proje çalışmaları ve Görsel Sanatlar derslerinde oluşturdukları eserler fuaye alanında sergilendi. Robotik Kodlama derslerinde oluşturulan robotların, Fen Bilimleri derslerinde edinilen kazanımlar sonucunda ortaya çıkan deneylerin, öğrencilerimiz tarafından üretilen farklı türde akıl oyunlarının ve bilim sanat alanında oluşturulan 41 projenin misafirlerimizle buluştuğu etkinliğimiz büyük bir coşkuya sahne oldu.

Ramazan Metin; konuşmalarının ardından etkinliğe misafir olarak katılan %100 yerli insansı robot Mini Ada ile sohbet gerçekleştirildi. Okulu ve kampüsü çok beğendiğini ifade eden Mini Ada, gelecekte kendisini ve diğer robot arkadaşlarını üretecek yeni mühendislerin bu okuldan mezun olacağına inandığını ifade etti. Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum, Konya’daki Akın Robotics fabrikasındaki diğer robot arkadaşlarımdan sizlere selam getirdim dedi. Etkinliğe köpek robot Arat ile birlikte katılan Mini Ada açılış programından sonra okul bahçesinde davetliler ile buluştu. Özellikle çocuklar tarafından ilgi ve merak odağı olan robotları görmek oldukça renkli anlara sahne oldu.

Stant ve sergilerin gezilmesi ve katılımcıların okul bahçesinde gerçekleşen etkinliklere katılmasının ardından programın ikinci bölümü için konferans salonuna geçildi. Bilişim ve Teknoloji alanında uzman isimlerden oluşan konuşmacılar öğrenci-veli ve davetliler ile bir araya geldi.

İlk olarak Desing Thinking Türkiye kurucusu Emrah Kozan; “Tasarım Odaklı Düşünce” başlıklı konuşması ile sahne aldı. Tasarımcı düşünce metodolojisinin temellerinden bahsederek, insan odaklı ürün ve hizmet geliştirmenin çağın en değerli ve en modern tekniği olduğunu belirtti. Yaratıcı düşünce ve üretkenlik süreçlerinin erken dönem çocukluk ile başladığını insanın problemler karşısında daha sağlam ve üretken olabilmesi için bu sisteme sahip olması gerektiğini vurguladı. Birikim Okulları Muratpaşa kampüsünde yeni dönemde bilişim ve teknoloji eğitimleri koordinatörü olarak görev alacağını belirterek, bu çatı altında üreten, sorgulayan ve çağın gereksinimlerine göre dijital yetkinliklerle donatılmış genç nesiller yetiştireceğiz dedi. Dünya üzerindeki birçok başarılı girişim ve fikir örneğinden bahsederek sunumunu tamamladı.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı olan Siber Güvenlik ve Bilişim Hukuku Uzmanı Av. Yaren Erdem; “Siber Güvenlik ve Bilişim Hukuk” konunun önemine vurgu yaptı. Teknolojinin geliştikçe ve yaygınlaştıkça daha da güvensiz ortamlar ürettiğini belirten Erdem, sorumlu ve bilinçli internet kullanımının üzerinde durdu. Bilişim Hukuku süreçlerinin özellikle sosyal medya üzerinde çok deforme edildiğinden, bahsederek özellikle çocuklar için siber zorbalık konularının son dönemde çok önem arz ettiğine vurgu yaptı. Çocuklarımız akran zorbalığı dediğimiz kavramı internet ortamında çok daha yoğun bir şekilde yaşıyor. Buda karşımıza siber zorbalık olarak geliyor. Bu açıdan hem velilerimizin hem de çocuklarımızın yeterli bilince sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum ”dedi.

Bir diğer etkinlik konuşmacısı Behçet Ülker; ise “Metaverse ve Dijital Dönüşüm” konuyu ele aldı. İnternet ve teknoloji dünyasının evriminden bahsederek bugün geldiğimiz noktada dijitalleşen bir evrene dönüşüyoruz. Dijital çalışma alanları, dijital okullar ve dijital devlet süreçleri ile tamamı ile sanal bir yaşam çemberi içerisindeyiz dedi. Özellikle blokchain ve metaverse süreçlerine hazır olmak gerektiğine vurgu yapan Ülker, bu teknolojilerin şu an sadece para odaklı konuşulduğunu ancak altyapısı ve teknolojisi itibari ile geleceği tamamı ile inşa edeceğini belirtti. Okullarda şimdiden gelecek nesillerin bu teknoloji ve dönüşüm süreçlerine hazır olmaları gerektiğinden bahsetti.

Etkinliğin son konuşmacısı CEM Başer ise;“E-Spor ve Dijital Oyunlar” konulu konuşmasını yaptı. Son dönemde özellikle E-SPOR’un dünyadaki popülaritesinden ve ülkemizde de yaygınlaşmasından bahsetti. E-spor artık bir profesyonel spor dalı ve tüm dijital oyunlar bu dalın birer branşı bu branşlarda çocukların özellikle iyi eğitildiklerinde hem ekran bağımlılığından hem de zararlı içeriklerinden korunabileceğinin altını çizdi. Başer, önümüzde ki dönemde de Birikim Okulları ile bir E-spor çalışması gerçekleştireceklerini belirtti.

Konuşmacıların sunumları veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Birikim Okulları düzenlemiş olduğu Bilim ve Sanat şenliği etkinliği ile bilim sanat ve teknolojiye verilen önemin artmasının gerekliliğini vurguladı. Dünya  ile aynı anda gelişen, üreten ve değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek üzere yeni kampüsünde tüm donanım ve kadrosu ile dijitale hazır olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldu.

Birikim Okulları Kurucusu Ramazan Metin Bilim Sanat Şenliğine konuşmacı konuklara plaket takdimi yaparak Bilim Sanat Şenliği son buldu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.