Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Antalya’da

Yayınlama: 22.04.2021
299
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından milli şuurumuzun geliştirilerek Çanakkale ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlanan ve 21-22 Nisan tarihleri arasında Konyaaltı Kent Meydanı’nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların ziyaretine açılan “Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesini” ziyaret etti.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Deniz Ve Kara Savaşlarının meydana geldiği Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlandığını ifade eden Vali Yazıcı; “Çanakkale bir milletin yeniden doğduğu yer. Bir milletin vatanı için, geleceği için gözünü bile kırpmadan ölüme gittiği, genç yaşlı demeden omuz omuza savaştığı yer. Bir milleti millet yapan, adını tarihe destansı bir kahramanlık ve cesaret örneği ile yazdıran yer. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi de Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir müze. Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmemizi sağlamak amacıyla projelendirilmiş. Dış ses ve tasarımlar ile Çanakkale ruhunu iliklerimize kadar hissettiriyor.” dedi.

“Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale”

Çanakkale Savaşlarının 106 yıl önce yaşandığını ifade eden Vali Yazıcı “ Geçen 106 yıla rağmen Çanakkale Savaşları hiçbir zaman kalplerimizden, akıllarımızdan gitmedi. Hiç eksilmedi, ‘Çanakkale’ denildiğinde yüreklerimizi sızlatan o his ilk günkü gibi sıcak, ilk günkü gibi taze. İşte bu sebeple bu millet, hiç gitmese de o tarih yazılan şehre, en küçüğünden en büyüğüne kadar bilir Çanakkale’nin anlamını. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızca, Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen insanlarımız için bir “Mobil Tır” konsepti geliştirilerek, ülkemizin tamamını gezerek hizmet verilmesi amaçlandı.” İfadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.