Doğan: ‘İsrail’in Filistinli Masumlara Yönelik Saldırılarını Kınıyoruz’

Yayınlama: 08.05.2021
487
A+
A-

Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Yalçın Doğan özellikle mübarek Ramazan ayında yoğunlaşan ve artan İsrail’li polis ve askerlerce Filistin’li müslüman kardeşlerimize yönelik sistematik saldırıları kınadı.

Açıklamasında, ‘evrensel tüm hukuk metinlerinde güvence altına alınmış din ve vicdan özgürlüğünü, mabet masuniyetini hiçe sayarak Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize saldıran İsrail’i kınıyor ve lanetliyorum.’ dedi.

Doğan açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: ‘Akşam saatlerinde Mescid-i Aksa’ya giren İsrail polisinin, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan masum ve savunmasız cemaate ses bombalarıyla saldırması kabul edilemez. Saldırı anlarını tüm dünya canlı olarak izlemiştir.  Ne yazık ki, İsrail polisinin saldırılarında yaralanan Filistinlilerin sayısı 178’e yükselmiştir.

İşgal altındaki Batı Şeria’da ikamet eden binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ile Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Harem-i Şerif’in yolunu tutmuştur. Uzun bir yolculuğun ardından Mescid-i Aksa’ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının son cuma namazı için kutsal mabedin avlularını hıncahınç doldurmuştur.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 70 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılmıştır. Akşam saatlerinde İsrail polisi cemaate saldırmıştır. Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da yatsı namazını kılmak için toplanmıştır. İsrail polisinin, Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere saldırılarında yaralı sayısı 178’e yükselmiştir. İsrail polisi ise Harem-i Şerif’e girerek ses bombası ve plastik mermi kullanarak ibadet eden, masum ve savunmasız cemaati dağıtmaya çalışmıştır. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Vatandaşlarımız için mübarek kitabımız Kuran- Kerim’de belirtildiği üzere,  Mescid-i Aksa şu şekilde geçer: “Kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan (Mekke’den), kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya (Kudüs’e) götüren Allah’ın şanı ne yücedir.

Doğrusu O, işitir ve görür.” Peygamber efendimiz Hz. Muhammed ise Mescid-i Aksa hakkında şöyle demiştir: “Yolculuk ancak şu üç Mescid’den birine olur: Benim şu mescidime (Mescid-i Nebevî), Mescid-i Haram’a ve Mescid-i Aksa’ya.” Bu hadis etrafında Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebevî ve Kâbe ile birlikte üç harem bölgesinden biri olarak kabul edildiği için “Harem-i Şerîf” adını da alır. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksâ Müslümanların ilk kıblesi olması, Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in Mescid-i Aksâ’dan Mirâc’a çıkarılması sebebi ile büyük önem arz eder. Ayrıca Mescid-i Aksâ üç büyük dinin ortaklaşa mukaddes bildiği bir merkezdir. Buna rağmen kutsal bir merkeze yönelik düzenlenen saldırıyı lanetliyor ve kınıyorum. İsrail sivil Filistinlilere zulmediyor ve insan hakları konusunda dünyaya ayar vermeye çalışanlar suskun. Ama Yeryüzünde zulmedenler sonunda daima helak olmuştur. Nerdesiniz Kadın Hakları Savunucuları? Nerdesiniz Özgürlük Savaşçıları? Nerdesin Amerika? Nerdesin Avrupa Birliği? Sessizliğinizin nedeni, zulme uğrayanların Müslüman olması mı?’

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.