Doğan: Toplumsal ruh sağlığı için tüm kurumlar seferber olmalıdır

Doğan: Toplumsal ruh sağlığı için tüm kurumlar seferber olmalıdır
Yayınlama: 31.05.2021
508
A+
A-

Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Yalçın Doğan, pandemi süreci ile birlikte işsizlik, düşük gelir dağılımı, yoksulluk ile birlikte toplumda kaygı ve stresin arttığını ve buna bağlı olarak toplumsal ruh sağlığı açısından yeni bir politikanın  inşa edilmesini beklediklerini ifade etti.

Doğan açıklamasında:  ‘ Toplumsal ruh sağlığı bilindiği üzere, çevresel etkenler ve sosyoekonomik paradigma ile şekillenir.

Bir ülkede yaşayan insanların kendi beceri ve yeteneklerini fark ettiği, gerçekleştirdiği, topluma katkı sunduğu, verimli görev aldığı, hayatın getirdiği sorunlarla baş edebilme yeteneği ruh sağlığı ile mümkündür.

Toplumsal ruh sağlığını geliştiren, iyileştiren, koruyan toplum eksenli çalışma sistemi ne yazık ki ülkemizde oluş(a)mamıştır.

Sancılı geçmekte olan pandemi süreci ile birlikte detaylı ve herkesin erişebildiği ruh sağlığı hizmetine acilen ihtiyaç vardır.

Adalet, çevre, barınma, sosyal destek, ulaştırma, sağlık ve ekonomi gibi alanlarda program ve etkin politikaların belirlenmesi ve olabilecek rahatsızlıkların önlenmesi devlet politikasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci etkisini hala devam ettirmektedir. Partimizin sağlık politikaları raporu doğrultusunda Bu süreçte bireylerde sağlığa ilişkin kaygı ve anksiyete bozukluğunda artış gözlemlenmektedir. Bu konuda aile hekimliği örneğinde olduğu gibi, kişiye özel ruh sağlığı uzmanları görevlendirilmeli ve artan psikolojik vakalara önlem alınmalıdır.   

Parti olarak tespitlerimiz:  stres bozukluğu ve ruhsal hastalıkların, yetersiz gelir, düşük eğitim seviyesi, toplumsal yoksulluğun en bariz göstergesidir.  Dezavantajlı bireylerin psikolojik rahatsızlıklara yönelik savunmasız kalmaları, şiddete ve istismara uğramaları, yarınlara yönelik umutsuz, güven duygusu içinde olmamalarına sebep olmaktadır.’  

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.