Düzen’den yeni genelge tepkisi!

Düzen’den yeni genelge tepkisi!
Yayınlama: 17.05.2021
262
A+
A-

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın açıkladığı yeni genelgeye tepki gösterdi. Düzen,”Normalleşme süreci dediğiniz kapanmanın belirsizlikler içeren hali.” dedi.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, ‘Kademeli Normalleşme Paketi’ hakkında açıklamalarda bulundu. Düzen, Bu öngörülemez politikalar iktidarı bitirecek onu anladık ama toplumu bitirmesine müsaade edemeyiz diyerek; “Salgının ortaya çıkardığı hasar, yanlış politikaların ve geçim çaresizliğinin doğurduğu hasarı aşmış durumda. Esnafın halini, geçim sıkıntısının boyutlarını görmezden gelemeyiz. Ansızın toplumdan bihaber, belirsizliklerle dolu genelgeler çare üretmez, krizi derinleştirir” diye ifade etti.

Düzen, yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“Kapanma politikaları, bir ileri iki geri taktiği şeklinde yürütülüyor. Oldukça plansız, özensiz yöntemlerle süreç idare ediliyor. Sorun pandemi olmaktan çıkıp pandemiyi yönetememe krizine dönüştü. Bu tabloda vatandaşın ruh sağlığını korumak mümkün değil.

Böylesine ciddi bir süreci bir bakanlık tek başına yayınladığı genelge ile yönetmemelidir. Normalleşme istişare edilerek bütün boyutlarıyla ele alınmalıdır. Bu öngörülemez politikalar iktidarı bitirecek onu anladık ama toplumu bitirmesine müsaade edemeyiz.

Esnafa, işçiye, çiftçiye, geçim derdinde olan insanımıza gelir güvencesi veremiyorsanız, onları eve kapatmak ölüme terketmektir. Salgın artık sağlık sorununun ötesinde bir ekonomi meselesidir. Sadece bilim kurulu değil ekonomistlerin olduğu bir kurulun dediklerinede kulak vermeli

Normalleşme süreci de dahil olmak üzere gerçek anlamda bir destek paketi sunmak zorundayız. İktidar sadece bugün için de değil geçmişe yönelik ortaya çıkan bilançoyu üstlenmezse toplum bu cendereden çıkamaz. Normalleşme süreci dediğiniz kapanmanın belirsizlikler içeren hali.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.