‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ aydınlatıyor

‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ aydınlatıyor
Yayınlama: 15.11.2021
712
A+
A-

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kepez Özgürlük Şubesi ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi, ortak sosyal projeye imza atarak, uyuştu konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

‘‘En İyi Narkotik Polisi Anne’’ projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıya

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan ve Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Kimyager Polis Memuru Ali Bertan konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, uyuşturucu kullanımını önlemek için yapılan çalışmalar ve bu mücadelede evde verilen eğitimin, annenin çocuklarına karşı yaklaşımının önemi anlatıldı.

Daha sonra da uyuşturucu madde ve türleri, uyuşturucu kullanımına başlanma nedenleri, madde bağımlılığı, bağımlılık döngüsü hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

TÜRK İNSANI VE VATANI HEDEFTİR

Toplantı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kepez Özgürlük Şube Başkanı Mutlugün Özturan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Özturan konuşmasına uyuşturucu kullanımının zararlarının zararlarını anlatarak başladı, uyuşturucu ile mücadelenin ülkemiz açısından önemine dikkati çekti ve bu mücadeleyi ‘‘ikinci Kurtuluş Savaşı’’ olarak niteleyerek şunları söyledi:

“Vatan ve insan içi içe geçmiş olgulardır. Vatan’ı yok ederseniz insan yok olur; insanı yok ederseniz vatan yok olur. Yani bu iki olgudan bir tanesini yok ettiğiniz zaman diğeri ayakta kalamaz.  Bir tanesine verdiğiniz zarar diğerine de yansır. Her vatan savaşı; aslında insanoğlunun onur mücadelesi, var olma mücadelesi, mutlu ve güzel yaşama mücadelesidir.

Tüm bunlardan dolayı, ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ni anlatırken; öncelikle ikinci Kurtuluş Savaşını yaşamakta olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bu savaşta saldırı tek yönlü değildir. Türk insanı, Türk vatanı ile birlikte hedeftedir.”

‘ŞARKI, DİZİ, VİDEOLARLA MESAJ!’

Başkan Özturan uyuşturucu kullanımının emperyal bir saldırı olduğunu da söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

‘‘Emperyalist Batı, geçen yüzyılın ortalarından beri tüm argümanlarıyla saldırısına devam etmektedir. Türk aile yapısı ve toplumun devamını sağlayan gençlerimiz hedeftedir. Son yıllarda açıktan açığa yapılan bu saldırı, gençliği, kendine ve içinde bulunduğu topluma yabancılaştıran, kimliksizleştiren, uyuşturucu kullanmaya karşı kırılgan hale getiren yoğun bir algı bombardımanı şeklindedir.

Yozlaşmış bu kültürde uyuşturucu kullanmak özgürlük, başkaldırı, modernlik gibi kavramlarla ve eğlence ile özleştirilmektedir. Şarkı, dizi, videolarla uyuşturucu kullanmak normalleştirilmekte ve bazı uyuşturucu maddelerin zararsız olduğu mesajları verilmektedir. Böylece uyuşturucu kullanmayı olağan gören ve sonucunda, uyuşturucu kullanma riski artmış bir kitle oluşturulmaktadır.

Gençlerimizin bilinçdışına yerleştirilmek istenen bu algıların hepsi koca bir yalandır. Uyuşturucu kullanmak, özgürlük değil, esarettir. Modernlik değil, hiçliği, yozlaşmayı, yıkımı kabullenmektir. Terör örgütlerine destek, uyuşturucu baronlarına köleliktir. Bizim mücadelemiz; bu yaşam tarzına, bu düşünce şekline, hiçliği, köksüzlüğü yücelten bu yoz kültüre ve uyuşturucuya karşıdır.”

‘AİLE EN KUVVETLİ PANZEHİR’

Uyuşturucu ile mücadelede ailenin çok önemli olduğunu vurgulayan Özturan, ailelerin duyarlı olmasını isteyerek, şu uyarıları yaptı:

“Çocuğu ile destekleyici ilişki kuran, iletişime açık, çocuğunun sorunlarına, ondaki değişikliklere duyarlı, kuvvetli bağlara sahip bir aile, uyuşturucu kültürüne karşı en kuvvetli panzehirdir. Bir gencin şekillenmesinde ailenin öneminin farkında olmak, çocuğun değerleri, seçimleri, yönelimlerinde ailenin etkili olduğunu bilmek, uyuşturucu karşıtı nesiller yetiştirmek için çok önemlidir. Geleceğini karartmayan görevimiz; uyuşturucuyla hiç işi olmamış fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek; hedefimiz, ailenin uyuşturuculara karşı koruyucu işlevini güçlendirmektir.

Aslına bakarsanız gençlerimizin çoğunluğu madde kullanmıyor. Madde karşıtı duruşunu koruyor, ailenin koruyucu işlevine açık olmayı sürdürüyor. Yaşamın olumlu ve olumsuz yönleri ile başa çıkabilen, kendine çeşitli doyum yolları bulan, sanatla, sporla, bilimle hayatını zenginleştiren, umut ve inançla mücadele eden gençlerimizin sayısının kat kat fazla olduğunu biliyoruz. Hiçlik, umutsuzluk, sahte mutluluk ve yıkım vadeden uyuşturucu kültürünün karşısında bu gençlerimizin çelik gibi kararlı ve azimli duracağına inanıyoruz.”

‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE’

Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Kimyager Polis Memuru Ali Bertan, İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele kapsamında ‘‘En İyi Narkotik Polisi Anne’’ projesini başlattığını, bu proje ile başta anne ve anne adayları olmak üzere 25 yaş üzeri toplumun her kesimine narkotik maddelerle mücadele amacıyla eğitim verdiklerini söyledi.

Ali Bertan “Bu eğitimler kapsamında birçok eğitim faaliyetlerimiz gerçekleştirildi. Amacımız toplumun uyuşturucu ile mücadele karşısında bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılmasıdır” dedi.

Uyuşturucu kullanımının zararlarına da değinen Bertan, uyuşturucu maddenin zararlarını ile korunma yöntemlerini anlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

‘HEDEF GENÇLİK PARA GÜZELLİK’

“Okullarda da eğitimler veriliyor. Uyuşturucu maddelerin zararlarından bahsediliyor. Bizlerin en büyük amacımız yetişkinlerdir. Yetişkinler ne kadar bilgi sahibi olursa uyuşturucu konusunda gençlere o kadar kol kanat gerebilirler. Uyuşturucunun hedeflerinden birisi gençler diğeri de çok para harcıyorsanız sizde hedefsiniz. Bazı eğlence mekanlarında ışıklı mekanların arka taraflarıdır. Hedef olarak Para varsa parayı, gençlik ve güzelliği kullanıyorlar.

Uyuşturucuyla topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor. Aile ile vatandaşla toplumun her kesimiyle birlikte mücadele şart. Çocuğunuzu güvenini sarsmayacak şekilde takip ediniz; evde odasında ceplerini inceleyiniz, kâğıt parçaları taşıyorsa şüpheleniniz. Erken müdahale çok önemli.” diyerek uyuşturucu maddenin zararlarını ve korunma yöntemlerini anlattı.

Programda ayrıca, cep telefonları üzerinden anında bildirim yapılabilen Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması “UYUMA ” projesi anlatıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan ise, uyuşturucu maddelerin zararları ve kurtulma yöntemleri konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Doğan uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum kuruluşları olarak, anneler, aileler olarak, bağımlı yakınları olarak birtakım çalışmalar içinde olmanın önemine değindi.

TOPLANTIYA KATILIM YOĞUN OLDU

Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi Kafeteryası Teksarnıç Park Mesire alanındaki toplantıya çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK)  başkan ve temsilcileri, FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç, 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Fatma Özdemir, Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, Vatan Partisi Öncü Kadın Antalya İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi Candan Latifoğlu, Vatan Partisi Antalya İl Sekreteri Ahmet Özbay, Vatan Partisi Kepez İlçe Başkanı Kazım Demirel, Vatan Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Jalie Yaşar Küçük, Vatan Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Baran Karabulut, AK Parti Kadın Kolları Uncalı temsilcisi Leyla Muharrem, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği temsilcisi Bülent Kantarcılar, Engelliler ve Çocuk Anneler Kadın kooperatiflerinden kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Merkezi

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.