Irak Türkleri, Malazgirt Zaferi’nin 950. kutlama etkinliklerine katıldı

Irak Türkleri, Malazgirt Zaferi’nin 950. kutlama etkinliklerine katıldı
Yayınlama: 28.08.2021
420
A+
A-

Irak Türkleri, Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 950’nci kutlama etkinliklerine katıldı. Sultan Alparslan, 1071’de Anadolu’nun kapılarını açtı ve aziz bir medeniyeti bizlere miras bıraktı. Bu zengin mirasın asırlar öncesine uzanan kökleridir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi. Emine Erdoğan Ahlat’taki Irak Türklerinin Otağını ziyaret etti.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanıışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Emine Erdoğan’a Irak Türkmenlerinin Bayrağını takdim etti.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanıışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Malazgirt Zaferi’nin herkes için kutlu bir yürüyüşün başladığı gün olduğunu söyledi. Çavuşoğlu: “Geçmişini unutan milletlerin geleceği olmaz. Burada olmak bizim için büyük bir heyecan ve mutluluk. Anadolu, Malazgirt Zaferi ile bize vatan olmaya başlamış. Bin yıldır vatan toprağı olan, kıyamete kadar vatan toprağı kalacaktır. Malazgirt ruhu bizleri birbirimize sıkı sıkı bağlayan çok güçlü bir bağ olmuştur. Bize bu güzellikleri yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Bu arada Beğdilli Oğuz Boyları Federasyonu Genel Başkanı Faik Akyılmaz’ın bize gösterdiği yakın ilgi, alaka ve dostluğa minnettarız. ” diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.