Kanserli hücrelerin korkulu rüyası! Faydalarını duyan inanmıyor

Yayınlama: 08.12.2019
442
A+
A-

Fermente sarımsak olarak da bilinen siyah sarımsak, Avrupa ve Amerikan mutfağının vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. İşte siyah sarımsağın okudukça hayrete düşeceğiniz mucizevi faydaları…

1Siyah sarımsak, bildiğimiz sarımsağın belirli ısı ve nem koşullarında kurutulmasıyla elde edilen şifa deposu bir besin.

2Avrupa, Amerika ve Japonya mutfağında oldukça popüler olan siyah sarımsağa, ‘fermente’ ya da ‘kara sarımsak’ da deniyor.3Enerji içecekleri, çikolatalar ve dondurma yapımında da kullanılan bu mucizevi besinin faydaları ise duyanları hayrete düşüren cinsten.

4Kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir ve çinko açısından oldukça zengin olan siyah sarımsak; bağışıklık sistemini güçlendirir, hücreleri yeniler ve beyaz sarımsağa göre daha fazla antioksidan barındırır.

 5Kalp ve damar sağlığını korur, beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur, hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır.6Sindirim ve dolaşımı arttırır, tansiyonu düzenler.7Doğal mide koruyucudur ve kronik böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

 8Kanserli hücrelerin oluşumunu önler ve saç ve cilt sağlığını korur. Aynı zamanda yorgunluğu önler.

 9Siyah sarımsak aşırı tüketilmediği sürece insan sağlığı için bir zarar teşkil etmez. Ancak düzenli ilaç kullananların, farklı rahatsızlıkları olanların, hamile ve emziren annelerin doktor onayıyla kullanmalarında fayda var.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.