Kemer’de Mimar Estetik Komisyonu kuruluyor

Kemer’de Mimar Estetik Komisyonu kuruluyor
Yayınlama: 03.12.2017
507
A+
A-

Kemer Belediye Meclisi’nde alınan kararlabelediye bünyesinde bir Mimari Estetik Komisyonu kurulmasına karar verildi. Uzmanlardan oluşacak komisyon, Kemer’de kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin oluşturulması için çalışacak.

Kemer Belediyesi Meclisi,8 gündem maddesinin yer aldığı Aralık ayı toplantısını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Gül, belediyenin alacaklarına değindi. Kasım ayına 45 milyon lira alacakla girdiklerini kaydeden Başkan Gül, bunun bir kısmının tahsil edildiğini ancak belediyenin şu anda 31 milyon 500 bin lira vergi alacağı bulunduğunu kaydetti ve mükelleflere borçlarını ödeme çağrısı yaptı.

 PAZAR SERVİSİNE DEVAM

Açılış konuşmasının ardından toplantı gündeminde yer alan belediye bünyesindeki 3 geçici işçiye çalışma vizesi verilmesi, Antalya’dan gelen personeller için hizmet veren servis otobüsünün hizmetine devam etmesi konuları karara bağlandı. Vatandaşların Göynük Mahallesi, Çamyuva Mahallesi ve Tekirova Mahallesi’nde kurulansemt pazarlarına ulaşması için hizmet veren servis otobüsünün seferlerine devam etmesi de kabul edildi. Pazar servisinin ücreti ise 2 lira olarak belirlendi. Yeni Kemer Belediye Spor KulübüDerneği Bayan Futbol Takımı’na araç tahsisi de kabul edildi.

 ‘ESTETİK KOMİSYON’A ONAY

Kemer Belediyesi Meclisi’nin aralık ayı toplantısında Kemer’de Mimari Estetik Komisyonu kurulması konusu da görüşüldü. Kemer’de tarihi, kültürel ve doğal değerlere uygun kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesi amacına hizmet edecek olan komisyonun kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyesi,  şehir plancısı, mimar, inşaat mühendisi, arkeolog, peyzaj mimarı ve harita mühendisi olmak üzere en az 8 üyeden oluşacak olan komisyon, mimaride estetik çözümlerle ilgili öneriler hazırlayarak bu önerilerini belediye meclisinin görüşlerine sunacak.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.