Memur-Sen’den kınama

Yayınlama: 10.05.2021
268
A+
A-

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri evlerinden zorla çıkararak mülklerini gasp etmesinin ardından başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’in çeşitli yerlerinde başlayan gösterilerde İsrail devletinin uyguladığı şiddeti kınadıklarını açıkladı.

İşgalci İsrail yerleşimcilerinin Kudüs’te Filistinlileri evlerinden zorla çıkarmak istemelerinin ardından başlayan gösteriler kısa sürede Kudüs geneline yayıldı. Başta Mescidi Aksa ve çevresi olmak üzere gerçekleştirilen gösterilerde İsrail polisi Filistinlilere çelik mermi ve biber gazı kullanmasının ardından Türkiye’den de destek gecikmedi.

Mescid-i Aksa’ya İsrail askerlerince yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Ünal Hisarkaya, İsrail’in bir terör ve işgal devleti olduğuna vurgu yaparak İsrail’de eğitim gören ilkokul çocuklarının dahi ırkçı, Arap ve Müslüman düşmanı olarak yetiştirildiğini ve İsrail’in devlet felsefesinin de bu kin ve düşmanlık olduğunu ifade etti.

Hisarkaya, “Kudüs davası yalnız değildir, oradaki Müslümanlar yalnız değildir. Kanımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz.’ Türkiye’deki duyarlı insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam etmeliyiz en ufak hadisede tepki göstermekten geri durmayacağız” dedi.

İslam dünyasının Filistin konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Ünal Hisarkaya, “İsrail’in durdurulması konusunda Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerekir. Orada yaptıkları zulmü hak olarak meşru olarak gören bir anlayış var. İsrail’in süslü cümlelerine asla aldanılmaması gerekir. Kudüs insanlığın ortak değeridir Mescidi Aksa insanlık onurudur. Mescidi Aksa’da Kudüs’te direnen kardeşlerimizi buradan selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Terörist İsrail’in Kudüs’te uyguladığı zulmü protesto ediyoruz. Filistin’deki kardeşlerimizin yanındayız. Filistinliler yalnız değildir. Dünyadaki tüm Müslümanların bu konuda hepsinin bilinçli bir şekilde tepki koymaya devam edeceğini mazlum Filistinlileri yalnız bırakmayacağımızı İsrail anlamalıdır. Biz de kendi çocuklarımızı Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü, Filistin’in özgürlüğü hayaliyle ve bilinciyle yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.