Alanya Engelsiz Halk Plajı’na mavi bayrak

Alanya Engelsiz Halk Plajı’na mavi bayrak
Yayınlama: 24.08.2021
546
A+
A-

Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı’na TÜRÇEV tarafından Mavi Bayrak verildi. Böylece hem turizm hem de engelsiz kent vizyonunda önemli bir başarı sağlandı.

İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmete devam eden Alanya Belediyesi, hem turizmde alternatif çekim alanları oluşturuyor hem de Engelsiz Kent vizyonuna katkı sağlamaya devam diyor. Bu kapsamda Alanya Belediyesi, engelli bireylerin deniz, kum ve güneşten yararlanması için yaptığı Engelsiz Halk Plajı’na yeni düzenlemeler getirerek bir ilke imza attı.

MAVİ BAYRAK SAHİBİ İLK ENGELSİZ HALK PLAJI

Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak Damlataş Plajı’nda hizmet veren Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Projesi kapsamında Türkiye’nin Mavi Bayrak almaya hak kazanan ilk Engelsiz Halk Plajı oldu.

MAVİ BAYRAK BAŞKAN YÜCEL’E TESLİM EDİLDİ

Engelsiz Halk Plajı, Mavi Bayrak ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa’nın katılımıyla düzenlenen törenle aldı.

“MAVİ BAYRAK ÖNEMLİ BİR PRESTİJ”

Alanya, 70 tesis plajı, 6 halk plajı, 1 engelsiz plaj ve 1 marina ile toplam 78 Mavi Bayraklı plaja sahip olarak Antalya bölgesinde en çok Mavi Bayrak bulunan kent olma unvanına sahip. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel törende yaptığı konuşmada, Mavi Bayrağın plaj ve marinalara verilen, uluslararası önemli bir çevre ödülü olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Mavi Bayrak, çevre yönetimine önem verildiğinin, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığının, deniz suyunun temizliğinin, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğe sahip olduğunun garantisidir. Tatil yöreleri için önemli bir prestij ve tüketiciler tarafından da önemli bir tercih sebebi olmaktadır.”

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.