Kahrediyorum!

Yayınlama: 02.08.2021
2.037
A+
A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz Çarşamba günü dört ayrı noktasında çıkan ve Alanya, Akseki, İbradı, Gündoğmuş’a uzanan yangınlar sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıkladı.

Şu ana kadar Antalya’daki yangınlarda 7 insan kaybımız var.

30 bin dönüm ekili alan, 2 bin 800 yapı yandı.

69 mahalle (köy diye okuyun) etkilendi; elektriksiz, susuz kaldı. Alevlerin kontrol altına alındığı her yer kısa süre suya kavuşturuldu.

Başkan Böcek içinde bulunulan durumu ‘‘Canımız yanıyor. Manavgat’ımız yanıyor” diye özetledi.

Şimdilik ne kadar alan etkilendi-etkilenecek bilinmiyor.

Zarar çok büyük. Yangının söndüğü yerlerde hasar belirlenmesine başlandı. İnsana ve ekonomiye doğrudan dokunan zararı bir süre sonra öğreniriz de…

Doğanın kayıplarını, acılarını hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Topraktaki bakterisinden solucanına, yapraklar arasındaki sürüngeninden dallardaki kanatlısına, kayaya kök salmış kekiğinden yerin yedi kat dibine uzanmış anıt ağaçlarına, geniş bir arazide doğa bitti.

Elbette yaralar sarılacak, yerine konulma olanağı bulunan kayıplar telafi edilecek. Doğa kendi yarasını saracak, pek çok şey küllerinden yeniden doğacak.

Fakat geri getiremeyeceklerimiz hayli çok.

Her şeye rağmen ‘‘gelmiş geçmiş olsun, son felaketimiz olsun’’ diyeceğim de…

İçimizi yakan, hafızalara kazınan çaresizlik; yönetim becerisizliğinin eseri olan zavallılık ve bu zavallılığın perdelemeye çalışan zevzeklikler, benim çok ağrıma gitti.

Bir başkan (Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen) elinde telefon çırpınıyor, merkezi yönetimden birilerine ulaşıp yardım istemek için. ‘‘Açmıyorlar! Açmıyorlar!’’ diye ağlayarak çöküp kalıyor.

Sonra o makamları dolduranlar, ipliğe dizilmiş dolmalık biber gibi kamera karşısına sıralanıyor, dünyanın az görülen yangın söndürme filosundan birine sahip olmaktan, yardım kampanyası ve halkın cömertliğinden bahsediyor…

Yahu 100 metre, bin metre ilerideki denizden suyu alıp bölgeyi yutmaya hazırlanan alevlere atamamışsın. Ne filosundan bahsediyorsun!

Ahali ‘‘yanıyoruz’’ diye feryat ediyor, doğa cayırtılarla bağırıyor; sen ‘‘yardım ve cömertlik’’ diyorsun…

Bir avuntumuz var yine de…

En azından keyif çayı demlenmedi, ateşimizde!

MOBİL REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.