Kumluca Belediyesi’nin Elindeki Tarımsal Sulama Göleti Alındı

Yayınlama: 17.11.2021
436
A+
A-

Kumluca Belediyesi’nin daha önce elinden alınan tarımsal sulama göleti olan Adrasan Göleti’nden sonra şimdi de Toptaş Göleti elinden alındı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve bölge vatandaşları haberi alır almaz Toptaş Göleti’ne koşarak tepkilerini ortaya koydu. Başkan Köleoğlu basın açıklamasında bulundu.

Kumluca ilçesinde Toptaş, Güzören, Erentepe, İncircik Mahallerinin tarımsal sulama ihtiyacını karşıladığı işletmesi Kumluca Belediyesi’ne ait olan Toptaş Göleti ve Sulama Tesisi bakanlık tarafından bir ilçedeki kooperatife devredilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşeri Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü’nden gelen yazı; ‘’Genel Müdürlüğümüzce Antalya ili, Kumluca İlçesi, Toptaş Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilmiş olan ‘’Toptaş Gölet’i ve Sulama Tesisinin işletme, bakım ve yönetim sorumluluğunun 04.08.2015 tarihli Bakanlık Olur’u ile Kumluca Belediyesi’ne devri, 01.11.2021 tarihli Bakanlık Makamı Olur’u ile iptal edilmiştir. Söz konusu tesisin işletme, bakım ve yönetim sorumluluğunun 01.11.2021 tarihli ve 1691348 sayılı olur ile Batı Antalya Sulama Birliğine devir edilmiştir’’.

Mustafa Köleoğlu Basın açıklaması ‘’Kıymetli Halkımız, Kumluca’daki Toptaş Göletimizdeyiz, Toptaş Göletimiz zamanında Kumluca’daki çiftçilerin tarımsal sulama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için DSİ tarafından buradaki Toptaş Göleti yapılmıştır. 2015 yılında devredilmiştir Kumluca Belediyesi burayı yönetsin, işletsin diye. Ve bölgemizdeki Güzören Mahallemiz, Toptaş Mahallemiz, Erentepe Mahallemiz, İncircik Mahallemizdeki, bölgemizdeki tüm çiftçilerimiz buradaki göletten bir şekilde tarımsal su ihtiyaçlarını karşılamıştır. Ta ki bugüne kadar. Günümüze geldiğimizde artık sudan sebeplerle elimize bir yazı tutuşturuldu. Toptaş Göleti’nin işletmesi Kumluca Belediyemiz ’den alınmıştır.

Bu saatten sonra buradaki çiftçilerimizin, buradaki yöre halkımızın uğrayacak oldukları mağduriyet katlanarak büyüyecektir. Aslında çiftçilerimiz can çekişmektedir. Aslında buradaki çiftçilerimiz bu sudan hayat bulmaktadır. Bugünden itibaren bu işletme başka bir ilçenin kooperatifine devredilmiştir. Buradaki bakanlık oluruyla devredilen Toptaş Göleti şu saatten sonra çiftçilere mağduriyet yaratacaktır. Bu bölgedeki insanlarımız artık su kavgası verecektir. Oradaki insanlar sebzelerini, meyvelerini, ağaçlarını sulayamadıkları zaman ağaçlarımız ve seralar kuruyacaktır. Burada Mağduriyet olacaktır. Zaten ekonomisi zor şartlarda ilerleyen bir bölgedeyiz, çiftçiyiz. Bir de üzerine böyle bir şekilde Kumluca Belediyesi’nin elinden alınan Toptaş Göleti büyük bir mağduriyete sebep olmaktadır. Bu kararın bugün itibariyle tekrar bu yapılan olaydan geri dönülmesini biz buradaki çiftçiler olarak istiyoruz. Biz buradaki mağduriyetin giderilmesi için ilgili makamlıklar, ilgili bakanlıklarca tekrar geri döndürülmesini istiyoruz. Biz Buradaki çiftçiler olarak ülke ekonomisine katkı koymak için, biz de varız diyebilmek için bizim yaşamamız gerekiyor. Bizim yaşamamız için Toptaş Göleti’ni geri vermeniz gerkiyor’’ dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.