Kuşaktan Kuşağa Antalya’dan Antalyalıların ruhuna lokma ve pişi

Yayınlama: 19.01.2021
812
A+
A-

Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği’nin yeniden yapılanmasının birinci yılı, lokma ve pişi etkinliği ile kutlandı.

Geçmişi 1995 yılına uzanan ve kısaca ‘‘Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar’’ olarak anılan dernek, yeniden yapılandırılarak faaliyetlerine hız verilmiş, adı da Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Kültür Sanat Sosyal Hizmet ve Dayanışma Derneği olarak değiştirilmişti.

Bu yapılanma ve değişimin birinci yıldönümünde, bugüne kadar hayatını kaybetmiş tüm Antalyalıların ruhuna Doğu Garajı’nda, Balbey Mahallesi sınırları içinde yer alan Takkeli Camii yanında pişi ve lokma dağıtıldı.

Etkinliğine Antalya bürokrasisi, yerel yönetim ve esnaf derneklerinin temsilcileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kültür, sanat ve sosyal yardımlaşmalarıyla çığır açan Başkan Bülent Kantarcılar ve yönetim kurulu üyeleri konuklarla tek tek ilgilendi. Salgın nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları titizlikle uygulanmaya çalışıldı.

Hüseyin Bıçak Lokmacı’nın lokma ve pişi yaptığı etkinlik sabah saat 10.00’da başladı ve saat 14.00’e kadar sürdü.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden yoğun katılımın olduğu etkinlikte, Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri başkan vekilliği düzeyinde temsil edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı, Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Mithat Aras

CHP’DEN KATILANLAR: Nusret Bayar (İl Başkanı), Nuri Cengiz (İl Sekreteri), Hasan Şahin (Muratpaşa İlçe Başkanı), Tuncay Ercenk (eski Antalya Milletvekili), Bahar Önal (MYK Üyesi, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı), Nilüfer Deveci (Antalya İl Kadın Kolları Başkanı), Gülen Ercan (Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı), Ahmet Kumbul (önceki dönem İl Başkanı), Sevindik Gizli (CHP Milletvekili adayı), Songül Başkaya, Sibel Gezen, Lütfiye Oğuz Örde.

AK PARTİ’DEN KATILANLAR: Osman Ülker (Muratpaşa İlçe Başkanı), Nihal Ünal

(Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı), Birol Kökdere Muratpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Sebahattin Şentürk (Kepez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi)

İYİ PARTİ’DEN KATILANLAR: Semih Tayfur (Muratpaşa İlçe Başkanı), Selahattin Akdemir (Muratpaşa İlçe Teşkilat Başkanı), Mustafa Hazar, Nail Çelebioğlu, Mehmet Ali Girgin, Yakup Kahya.

Anadolu Birliği Partisi Başkanı Bedri Yalçın da siyasi konuklar arasındaydı.

DİĞER KONUKLAR: Lokma ve pişi etkinliğine, Kuaförler Odası Başkanı Tolga’dan Demir, Kızılsaray Mahalle Muhtarı Recep Şengün, Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, UTEF Engelliler Derneği Başkanı Mete Kaçar başta olmak üzere çok sayıda dernek temsilcisi ve vatandaş katıldı..

Haber: Merkezi Özel haber

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.