Turizm’de Bacasız Sanayi Çöküyor

Turizm’de Bacasız Sanayi Çöküyor
Yayınlama: 01.06.2021
Düzenleme: 01.06.2021 18:19
316
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından Koronavirüs tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların 1 Haziran’dan itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıkladı.

Fakat bu açıklama turizm esnafını memnun etmeye yetmedi. Bacasız sanayinin bulunduğu şehirlerde turizm esnafı isyanda. Gün ve gün kademeli olarak protestoların artacağını belirten, Antalya’nın Kemer ilçesinin turizm esnafı saat 23.00 kadar açmak istiyor.

Turiste Gezmek Serbest Turizm Esnafına Kapat

“Tam iş saati dükkân mı kapatılır?” diye esnaf isyan etti. “Turiste gezmek serbest turizm esnafına kapat, kimse borç ödeyemiyor ve mal alamıyor korkudan” diyerek batmanın eşiğinde olduklarını belirterek saat 23.00 ‘e kadar pandemi önlemlerini de alarak açık kalmayı istiyor.  “Bu kez kepenkler borçtan kapanıyor” diyen esnafın durumu içler acısı.

Devlete Müracaatlar Başladı

Antalya da Kemer, Çamyuva, Kiriş, Tekirova, Beldibi’ndeki esnaflar bir araya gelerek Kemer ilçesinin Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yaptılar. İlçenin tamamına yakını turizm ile geçinmektedir. Kemer ilçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonucunda yarın sabah saatlerinde Kemer Kaymakam’ından randevu alındı. Yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınamadığı takdirde Alanya’dan Tekirova ya kadar bütün turizm esnafı Antalya Valiliği önünde toplanacağını açıkladı.

Haber: Merkezi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.