Vali Yazıcı: “Devlet Olarak Her Zaman Milletimizin Yanındayız”

Vali Yazıcı: “Devlet Olarak Her Zaman Milletimizin Yanındayız”
Yayınlama: 19.08.2021
358
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı Manavgat’ın Tilkiler, Yaylaalan ve Sevinç Mahallelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Yapılacak konut ve ahırlar, tarım ve hayvancılık konusunda sağlanacak destekler hakkında bilgiler vererek devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Yangından zarar gören bölgelerdeki incelemelerine devam eden Vali Ersin Yazıcı Manavgat’ın Tilkiler, Yaylaalan ve Sevinç Mahallelerindeki vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yazıcı, yangında mağdur olan vatandaşların eksikleri, acil ihtiyaçları ve bölgede yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğuyla ilgili bilgi aldı. Vatandaşların eksiklerinin ve acil ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kurum müdürlerine talimat veren Vali Yazıcı, bazı ufak eksiklerin olduğunu bunlarında en kısa zamanda giderileceğini belirtti.

Tarımsal Desteklerimizi de en kısa sürede vereceğiz.

Manavgat’taki büyük yangının ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ayni yardım ulaştırılırken, ihtiyaç sahiplerine konteyner evleri veya kira yardımları da teslim edildi.  Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve vatandaşların eksiklerinin hızlıca tespit edilip giderildiğini aktaran Vali Yazıcı, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ve İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ile birlikte Manavgat’ın Tilkiler, Yaylaalan ve Sevinç Mahallelerindeki vatandaşları ziyaret etti. Bölge insanın en büyük geçim kaynağı olan defne ve zeytin yetiştiriciliği hakkında vatandaşların isteklerini dinleyip sorunların çözümü noktasında atılacak adımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yangından büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını kaybedenler için hayvanların ya da hayvanların paralarının dağıtılmaya başlandığını ifade eden Vali Yazı, zarar gören tarım arazileri içinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin sahada vatandaşlarla görüştüğünü isteklerini birebir dinlediğini ve vatandaşların istekleri doğrultusunda desteklere de en kısa sürede başlanacağını aktardı.

Tüm Sıkıntıların Üstesinden Geleceğiz

Yangında evi zarar gören vatandaşlara verilen konteyner evlerin elektrik, su ve klima gibi eksiklerinin giderilip giderilmediğini kontrol eden Vali Yazıcı: “Yangından etkilenen mahallelerimizi ziyaret etmeye devam ediyorum. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını kontrol edip eksiklerin giderilmesi noktasında ekiplerimizi yönlendirdik. Çok şükür birkaç mahallemizde ufak tefek eksikler hariç ihtiyaçlar giderilmiş durumda. Hasar tespit çalışmaları da askıya çıktı. Vatandaşlarımıza varsa itirazlarını 1 ay içerisinde iletmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Yaraların sarımı noktasında her adımın takipçisi olmaya sahada sürekli incelemeler yapmaya devam edeceğim. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması, eksiklerinin hızlıca giderilmesi noktasında çok çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında, hep birlikte el birliği ile tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz” dedi.

Mahalle ziyaretlerinin ardından AFAD Kriz Yönetim Merkezine geçen Vali Yazıcı sorunların çözümü ve ihtiyaçların karşılanmasını konu alan ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısına başkanlık yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.