Fener Alayı’nda muhteşem görüntüler yaşandı

Yayınlama: 31.08.2021
360
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde fener alayı düzenlendi. Konyaaltı Varyant’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kilometrelerce uzunluktaki fener alayı meşale ve Türk bayraklarıyla renklendi. Her yaştan Antalyalı Zafer Bayramı coşkusunu birlikte kutladı. Fener Alayı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ali Altay ve Edis konserinde ise coşku doruğa çıktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gün boyu süren etkinlikler düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlik programı Fener Alayı ve konserler ile son buldu. Başkan Muhittin Böcek’in öncülüğünde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında gerçekleşen Fener Alayı’na Antalya’nın dört bir yanından her yaştan Antalyalı katıldı.

VARYANT KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Saat 19.00’da Konyaaltı Varyan’tan başlayan fener alayı dakikalar geçtikçe büyüyerek kilometrelerce uzunluğa ulaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası’nın çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen Antalyalılar hava karardığında ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla muhteşem bir manzara oluşturdu. Konyaaltı Varyantı Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Çetin Osman Budak ve Aydın Özer ile CHP İl Başkanı Nuri Cengiz de fener alayının en önünde yürüdü.

ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER

Varyanttan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca Antalyalılar Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduğunu bir kez daha gösterdi. Fener Alayı’na evlerinin balkonlarından bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek veren Antalyalılar da zafer coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında meydanda biriken binlerce Antalyalı’nın da katılımıyla coşku daha da büyüdü.

ALİ ALTAY MARŞLARLA COŞTURDU

HES kodu ve maske kontrolünün ardından meydana giren Antalyalılar ilk olarak Ali Altay’ın seslendirdiği marşlar ve şarkılarla büyük bir coşku yaşadı. Altay konserine 30 Ağustos için Başkan Muhittin Böcek’in armağanı olan ve özel olarak yazılan 100. Yıl Marşı ile başladı. Ali Altay konser boyunca İzmir Marşı, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm gibi şarkıların yanı sıra Cem Karaca ve Erkin Koray’ın da sevilen şarkılarını seslendirdi.

BAŞKAN BÖCEK’TEN VİDEO MESAJ

Ağabeyi Şadi Böcek’in vefatı nedeniyle geceye katılamayan Başkan Muhittin Böcek bir video mesajla Antalyalıların Zafer Bayramı’nı kutladı. Başkan Böcek mesajında, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizlerle beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda devrimlerine inanarak yürümeye devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacak. Al bayrağımız dalgalanmaya devam edecek, ezanımız susmayacak. Cumhuriyet’imize Atatürk’ümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

EDİS’E ANLAMLI HEDİYE

30 Ağustos Zafer Bayramı konseri Edis’in şarkılarıyla devam etti. Cüretkar ve Martılar isimli şarkılarıyla konserine başlayan Edis sevilen şarkılarını seslendirdi. Cep telefonlarının

ışıklarıyla Edis’in duygusal şarkılarına eşlik eden binlerce Antalyalı, hareketli şarkılarda ise büyük coşku yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Büşra Dirgen Özdemir şarkıcı Edis’e Antalyalılar adına teşekkür ederek üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözünün yazılı olduğu bir fotoğraf hediye etti.

BAŞKAN VEKİLİ ÖZDEMİR’DEN KUTLAMA

Gecede kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Özdemir Başkan Böcek’in selam ve sevgilerini ileterek başladığı konuşmasının ağabeyi Şadi Böcek’i kaybettiği için geceye katılamayan Başkan Böcek’e başsağlığı diledi. Vekil Özdemir, “Bu anlamlı günü Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği mobil kortej ve konserlerle coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Her safhası ince ince düşünülerek destanlaşan şanlı tarihimizin dönüm noktası 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” sözleriyle Antalyalıların bayramını kutladı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.